Home » Kattennieuws » Dode Youry duikt na ruim 3 jaar weer op

Dode Youry duikt na ruim 3 jaar weer op

Annelies van Triet -Teunissen had jaren geleden de moed al opgegeven haar kat Youry ooit nog levend te zien. Toch werd zij woensdagmiddag na drienhalf jaar herenigd met haar huisdier.

De Dordtse verhuisde destijds naar Groningen en bij het inruimen van de verhuiswagen glipte Youry naar buiten om nooit meer terug te komen. "We hebben nog een uurtje lopen roepen toendertijd, maar Youry liet zich niet meer zien," herinnert ze zich. De reis noordwaarts werd daarna aanvaard.

Verschillende keren gingen zij en haar man nog terug naar Dordrecht om te zoeken naar hun kat, maar gevonden werd die niet meer. "Van alles hebben we geprobeerd, maar niets hielp. We hebben ook nog een tijd vangkooien neergezet in de achtertuin van de nieuwe bewoners, maar daar tuinde Youry niet in."

Geregeld werd ze nog gebeld door oud-buurtbewoners met de mededeling dat Youry gevonden was, maar steeds was-ie het niet. Tot vorige week haar oude overbuurvrouw Saskia Staat aan de telefoon hing. Die bleek Youry al geruime tijd te eten te geven, maar sinds een paar weken kwam hij zelfs bij haar naar binnen. "Ik ben direct in de auto gesprongen en het bleek hem te zijn! Geweldig!"

Het dier - dat al die tijd voor zichzelf heeft moeten zorgen - liet zich echter niet vangen. Dat lukte woensdag pas, nadat Youry een kalmerend pilletje had gegeten. In een konijnenkooi maakte hij de rit naar zijn nieuwe woonplaats, waarnaartoe Annelies verhuisd is.

"Ik ben z blij dat ik hem weer terug heb. Dit is mijn dier, ooit in mijn huis geboren. Ik hr daar voor te zorgen, hoe moeilijk de komende periode misschien ook wordt. Dat zal best wennen worden, al kent hij onze hond en ook onze andere katten. En we hebben deels nog dezelfde meubels. Ik hoop maar dat daar nog een luchtje aan zit."

Bron: ad.nl

instagram kattenvrienden

"Een hond is proza, een kat is een gedicht" - Jean Burden