Home » Kattennieuws » Ook huisdieren slikken te veel antidepressiva

Ook huisdieren slikken te veel antidepressiva

Dat mensen te veel pillen slikken is al lang bekend, maar nu meldt de Sunday Telegraph dat ook huisdieren steeds meer medicijnen krijgen toegediend om depressies en andere psychische problemen te bestrijden. En dierenorganisaties luiden de noodklok.

Volgens dierenartsen hebben ook katten maar vooral honden steeds meer last van wat hun baasje vaak teistert: het hedendaagse leven met veel stress, weinig beweging, weinig gezelschap en slinkende woonruimte. Een op de vier honden in Groot Brittanniƫ kampt daardoor met agressieproblemen, terwijl 7 procent lijdt aan het obsessief compulsief syndroom OCD, wat leidt tot gedragsstoornissen zoals het jagen op de eigen staart, het overdreven vaak wassen van de vacht en zelfs het wild op-en-neer-springen.

Als gevolg daarvan schrijven de dierenartsen die geplaagde honden steeds vaker 'menselijke' antidepressiva voor, zoals het onlangs nog in opspraak gekomen Prozac.

Volgens woordvoerder Mark Evans van de Britse dierenbescherming, "zoeken de farmaceutische firma's enthousiast naar chemische oplossingen, in plaats van de symptomen aan te pakken. De eigenaars van huisdieren zouden beter op zoek gaan naar de oorzaak voor de problemen van hun hond of kat in plaats van daar een pillenslikker van te maken".

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Hoe hard katten ook vechten, er komen kennelijk toch altijd massa's jonge poesjes." - Abraham Lincoln