Home » Kattennieuws » Kat zoogt panda

Kat zoogt panda

Een pasgeboren kleine panda uit Artis heeft een bijzondere adoptiemoeder gekregen. Nadat het jong door zijn moeder was verstoten, heeft een huiskat van een van de dierverzorgers de zorg overgenomen. Naast haar eigen vier kittens, zoogt de poes nu ook de kleine panda. Dat heeft de Amsterdamse dierentuin laten weten.

De kleine panda, ook wel rode panda genoemd, leeft net als zijn grote neef, in bamboebossen. De kleine panda komt voor in het oostelijk Himalayagebergte. In Azië zijn panda’s een bedreigde diersoort. Met behulp van fokprogramma’s wordt de soort, in de loop van de tijd, behoed voor uitsterven.

De babypanda is afkomstig uit een nest van twee jongen van kleine pandamoeder Gladys en vader Werner. Aanvankelijk leek de moeder zich goed over de beide jongen te ontfermen, maar na een dag werden ze onderkoeld in het perk aangetroffen. Een huiskat van een van de verzorgers was net bevallen, waarna de poging is gewaagd om deze jonge panda’s door de poes te laten zogen.

Helaas mocht dit wonder der natuur niet baten: het kleine pandaatje is intussen overleden. Het werd 's ochtends dood gevonden. Na een autopsie bleek dat het zich verslikte in de melk en gestikt is.

Bron: telegraaf.nl

instagram kattenvrienden

"Een kat heeft 40 miljoen haren: 5 miljoen op de rug, 10 miljoen op de buik en 25 miljoen op je bankstel." - Midas Dekkers