Home » Kattennieuws » Kat van de buren zit achter diefstallenplaag

Kat van de buren zit achter diefstallenplaag

"Hij was tot zijn eerste levensjaar een voorbeeldige kat, maar daarna koos hij resoluut voor de criminaliteit", dat is wat Richard Windsor zegt over zijn twee jaar oude kat Norris. Die kat zat het afgelopen jaar achter een grootscheepse diefstallenplaag in de buurt. Zijn buit, T-shirts, sjaals en ondergoed, deelde hij met zijn baasje.

Bedminster kan opgelucht ademhalen nu de klerendief geïdentificeerd is. Aanvankelijk ging Norris ervandoor met stof- en vaatdoeken, maar vrij snel specialiseerde de kat zich in het stelen van ondergoed en broeken. "Hij gaat voornamelijk 's nachts op strooptocht", zegt Richard in de Britse pers. "Dan grijpt hij ondergoed dat aan waslijnen hangt of sluipt hij bij mensen naar binnen. Zijn buit sleept hij dan door zijn kattenluik ons huis binnen."

Voor buitenstaanders is dit een grappig verhaal, maar de 26-jarige Richard zit verveeld met de zaak. Dat bewijst onderstaand briefje dat hij bezorgd heeft aan zijn buren, allemaal slachtoffers van het roofdier. "Aanvankelijk konden we er wel mee lachen, maar toen hij met steeds meer bh's en slipjes kwam aandraven, vonden we het welletjes."

Richard hoopt dat zijn kat de criminaliteit de rug toekeert. "Toen hij ons al die kleren bracht, begon hij hevig te miauwen om onze aandacht op te eisen. Daar zijn we nu mee gestopt. Als hij miauwt, negeren we hem. Hopelijk is het daarmee opgelost." Het baasje heeft er het raden naar waarom Norris zo graag op ondergoed jaagt. "Misschien dat het hier in de buurt triestig gesteld is met het aantal vogels en muizen en dat hij daarom een andere manier zoekt om ons dingen te brengen", zegt Richard aan BBC Radio 5.

Bron: deredactie.be

instagram kattenvrienden

"Een hond is proza, een kat is een gedicht" - Jean Burden