Home » Kattennieuws » Dierenbeul schiet op poezen

Dierenbeul schiet op poezen

Tim en Lise den Haan uit Woerden knuffelen hun poesje Puck. De tweeling is afwisselend verdrietig en blij. Intens verdrietig omdat hun poesje Pipi door een onbekende werd doodgeschoten met een luchtbuks. En blij omdat de kleine Puck, een week later, eenzelfde aanslag heeft overleefd.

Puck is weer thuis, na een operatie aan haar verbrijzelde pootje, en wordt behoorlijk vertroeteld.

"Er zijn mensen die niets om dieren geven, maar voor ons horen ze gewoon bij het gezin", zegt moeder Veronic. Pipi overleed kort nadat zij was beschoten en Puck hield er een verbrijzeld pootje aan over. De achtjarige tweeling kreeg de poesjes toen zij 7 jaar werden. Veronic: "Het was zo'n leuk setje. Als ik de kinderen uit school haalde of wegbracht, dartelden de poesjes meestal gezellig mee. Maar dat is helaas voorbij. De tweeling is flink aangeslagen. Ze hebben veel verdriet."

Volgens Veronic zijn niet alleen de poesjes van haar tweeling beschoten. "In onze wijk Molenvliet blijken nu al twee poezen te zijn doodgeschoten, één is gewond geraakt en meerdere poezen zijn vermist. Er loopt hier of een kattenhater rond of iemand heeft er veel lol in te schieten met een luchtbuks. We hebben dit ook gemeld bij de politie, maar die schijnt hier weinig tijd voor te hebben. We moeten maandag maar terugkomen." Dierenarts Wolff, van dierenpraktijk Molenvliet is verbijsterd. "Ik heb dit nooit meegemaakt. Verschrikkelijk."

Bron: telegraaf.nl

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford