Home » Kattennieuws » Acteur doodt dertien katten en een hond

Acteur doodt dertien katten en een hond

Een Zweedse acteur is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding voor het doden van dertien katten en een hond. "Ik wist niet meer wat ik deed, mijn emoties waren uitgeschakeld", verklaarde hij voor de rechter.

Hij begon met het doden van een kat en daarna nog een en nog een. Uiteindelijk bracht hij er dertien om en een hond in de buurt van Göteborg. De man werd veroordeeld voor dierenmishandeling en het toebrengen van schade aan een speeltuin waar hij ook een brandje gesticht had. De beklaagde legde ook uit hoe hij methodisch te werk ging bij het doden van de dieren en zei zelf dat hij psychische problemen had. "Mijn emoties waren uitgeschakeld. Ik doodde de dieren om een signaal te geven aan de gemeenschap dat ik hulp nodig had", aldus de acteur.

In een bericht op het internet schreef hij ook dat hij vurig hoopte dat zijn drang om te moorden niet zou escaleren. Hij had immers fantasieën waarbij hij mooie vrouwen verkrachtte en langzaam doodmartelde. Hij schreef ook in uitvoerige brieven over het doden van de dieren. Hij zag het als een gunst voor de eigenaars van de beestjes. "Ik leverde constant een strijd met mezelf. Ik wist dat ik het niet mocht doen. Als ik het weer eens gedaan had dan voelde ik de pijn en de frustratie." De man werd in augustus opgepakt en bekende meteen.

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford