Home » Kattennieuws » Nieuwe ambulance voor de dierenbescherming

Nieuwe ambulance voor de dierenbescherming

Weinig mensen zullen het hem nadoen. Toch sprong Albert Dijkstra uit Vlissingen een tijd geleden zonder aarzeling in de Schuitvaartgracht om een kat te redden. Voor die daad kreeg hij gisteren van de Dierenbescherming in Vlissingen het Dierenbeschermingslintje uitgereikt.

Dijkstra zag vanuit zijn woning dat de kat van de buurvrouw gebeten en opgejaagd werd door een grote hond. Hij redde de kat en belde de dierenambulance.

Behalve vanwege het lintje, had de Dierenbescherming nog drie redenen voor een feestje. Er werd gevierd dat de organisatie al vijftien jaar opereert vanuit een eigen kantoor. In het verlengde daarvan werd gisteren een nieuwe stalling en opslagruimte voor de dierenambulances geopend. En daarbij nam de dierenbescherming gisteren een derde dierenambulance in gebruik.

Vorig jaar werden 2173 dieren vervoerd. Dit jaar zijn dat er een paar honderd méér. Met de nieuwe ambulance erbij is er nu een wagen beschikbaar voor de dagdienst, een voor de nachtdienst en een voor extra diensten of calamiteiten.

Bron : De Zeeuwse Courant

instagram kattenvrienden

"Een kat heeft 40 miljoen haren: 5 miljoen op de rug, 10 miljoen op de buik en 25 miljoen op je bankstel." - Midas Dekkers