Home » Kattennieuws » Blinde Oskar verkozen tot beste kattenvideo van het web

Blinde Oskar verkozen tot beste kattenvideo van het web

YouTube staat werkelijk vol met filmpjes van schattige, handige of domme katten. Hoe kies je uit die duizenden video's dan dé beste kattenvideo van het web? Het was niet eenvoudig voor de jury van wedstrijd Friskies, maar uiteindelijk werd de video met de blinde kat Oskar verkozen tot de beste kattenvideo van het web.

Kat Oskar is sinds zijn geboorte blind. Toen zijn baasjes hem adopteerden, gaven ze het diertje ineens enkele ballen mét belletje om mee te spelen. De beelden van dat unieke moment werden op YouTube gezet in oktober 2011 en sindsdien werd het filmpje al door vier miljoen kattenliefhebbers bekeken.

De film met Oskar werd genomineerd voor de wedstrijd 'Friskies' die op zoek ging naar de beste kattenvideo van het web. Uit 1.400 deelnemers werd Oskar uiteindelijk de allerbeste genoemd.

Oskar wint de prestigieuze 'Catuette'-award en 15.000 dollar prijzengeld. De maker van het filmpje, Mick Szydlowski, hoopt dat de beelden kattenliefhebbers aanzetten om dieren te adopteren zoals Oskar.

Bron: standaard.be

instagram kattenvrienden

"Voor een muis is een kat een leeuw." - Albanees spreekwoord