Home » Kattennieuws » Campagne wil Limburgse katteneigenaars wijzen op belang sterilisatie

Campagne wil Limburgse katteneigenaars wijzen op belang sterilisatie

De gedeputeerde van Dierenwelzijn heeft woensdag in Hasselt het startschot gegeven van een provinciale campagne die eigenaars van katten op het belang van sterilisatie/castratie wil wijzen. Daarmee wil de provincie overpopulatie van huiskatten en daarmee gepaard gaand dierenleed tegengaan.

Uit cijfers blijkt dat maar liefst één op de twee gezonde katten een spuitje krijgt. "Overtollige" katjes naar het asiel brengen, is evenmin een oplossing.

In de Limburgse dierenasielen werden in 2006 meer dan 2.500 katten binnengebracht. De overpopulatie zorgt ook voor een toename van het zwerfkattenprobleem. Dat zwerfkatten een probleem vormen, blijkt duidelijk uit het feit dat reeds 37 van de 44 Limburgse gemeenten over een zwerfkattenbeleid beschikken, zo luidt het nog.

Als extra aanmoediging voor eigenaars om hun katten te laten steriliseren of castreren, verdeelt Claes 600 kortingsbonnen. Het gaat om 200 kortingsbonnen van 15 euro voor de castratie van een kater en 400 kortingsbonnen van 25 euro voor de sterilisatie van een kattin. De provincie zal daarnaast ook een folder verspreiden met de bedoeling misverstanden bij eigenaars van katten uit de wereld te helpen.

Uit provinciale cijfers blijkt dat naar schatting 160.000 Limburgse gezinnen een kat in huis hebben.

Bron: hbvl.be

instagram kattenvrienden

"Hoe hard katten ook vechten, er komen kennelijk toch altijd massa's jonge poesjes." - Abraham Lincoln