Home » Kattennieuws » Socks Clinton naar de kattenhemel

Socks Clinton naar de kattenhemel

In de Verenigde Staten is Socks, de kat die samen met de Clintons jarenlang in het Witte Huis woonde, overleden. Socks bereikte de gezegende leeftijd van 18 jaar, vergelijkbaar met 86 jaren in een mensenleven.

Socks was tussen 1993 en 2000 in feite de First Cat van de Verenigde Staten. Het dier dankt zijn luxeleven aan Chelsea Clinton, die de kater van de straat haalde. Hij kreeg de naam Socks omdat hij spierwitte poten had, maar er voor de rest een zwarte vacht op nahield.

Na hun doortocht in het Witte Huis verhuisde Socks naar Hollywood. Hij werd er verzorgd door Betty Currie, een voormalige secretaresse van Clinton. Het dier leed echter aan een slepende ziekte en kreeg vrijdagochtend een spuitje. Hillary Clinton kreeg het nieuws dat Socks een spuitje heeft gekregen te horen op haar doortocht in China.

"Socks heeft zowel aan Chelsea als aan ons jarenlang plezier bezorgd, en een glimlach getoverd op de gezichten van kinderen en kattenliefhebbers overal ter wereld. We zijn dankbaar om die herinneringen, en danken in het bijzonder Betty Currie, die Socks jarenlang met veel liefde heeft verzorgd", schrijven de Clintons op de website van het Clintonfonds.

Naast Socks hadden de Clintons ook een hond in het Witte Huis: retriever Buddy. Die kwam in 2002 om het leven bij een verkeersongeval.

Bron: hbvl.be

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford