Home » Kattennieuws » Kat Sjaak na ruim zes jaar weer thuis

Kat Sjaak na ruim zes jaar weer thuis

Na kat Bommel uit Vlaardingen, die vijf jaar vermist was, is nu ook kat Sjaak na ruim zes jaar met zijn gezinnetje in Pernis herenigd. "We waren stomverbaasd. We hebben geen idee waar Sjaak al die tijd heeft uitgehangen maar het gaat nu goed met hem," zegt Léon Braemer, Sjaaks baasje.

De kat verdween ruim zes jaar geleden, na het onderspit te hebben gedolven in een lange strijd met zijn broertje. "Hij was het jaar daarvoor al eens een half jaar weggeweest maar kwam toen terug voor de winter. We dachten dat het deze keer weer zo zou zijn," aldus Leon.

Toen de kat in het najaar niet terugkwam verloren eigenaren José en Leon met de jaren de hoop hem ooit nog terug te zien. Tot ze woensdag een telefoontje kregen vanuit het Dierenopvangcentrum in Rotterdam. De dierenambulance had daar een sterk vermagerde kat afgeleverd, gevonden ergens op een pleintje in Rotterdam-Zuid. Na het lezen van zijn chip, bleek het om Sjaak te gaan. Weliswaar met hartritmestoornissen, maar verder nog springlevend.

Ruim zes jaar is Sjaak weggeweest, en hij moet inmiddels tussen de achttien en negentien jaar oud zijn. Zijn broertje is afgelopen november ingeslapen en het gezin Braemer heeft sinds drie weken ook een nieuwe kat. Het lijkt Sjaak allemaal niet te deren. Leon: "Hij slaapt voorlopig heel veel. Wij gaan er in elk geval voor zorgen dat hij een mooie oude dag krijgt."

Bron: ad.nl

instagram kattenvrienden

"Er zijn twee manier om te ontsnappen aan de ellende van het leven: muziek en katten." - Albert Schweitzer