Home » Kattennieuws » Klimmer redt dove kat uit schacht

Klimmer redt dove kat uit schacht

In Antwerpen tuimelde een kat acht meter naar beneden. Het beestje belandde gewond op een afgesloten koertje, achter een pand op de Oudeleeuwenrui. De eigenaar riep de hulp van de brandweer in. Steve Tolle, klimmer bij de Antwerpse brandweer, daalde af en kon de witte poes in veiligheid brengen.

De kat zat zondagnamiddag op een vensterbank aan de achterkant van het appartement. Rond 14.30u wilde de eigenaar het dier binnenpakken. De - dove - kat schrok blijkbaar, maakte een ongelukkig manoeuvre en tuimelde van op de derde verdieping naar beneden. Het dier raakte gewond en kon ook niet meteen geholpen worden: het koertje waar ze belandde, slechts enkele vierkante meters groot, is onbereikbaar van op de begane grond.

De eigenaar kon niet anders dan de brandweer bellen. Die stuurde het klimteam vanuit Deurne naar de Oudeleeuwenrui. Brandweerman Steve Tolle daalde acht meter af met een draagmandje. Hij kon de witte poes in het mandje steken en weer naar de derde verdieping brengen.

Het baasje van het gewonde diertje ging meteen na de redding naar de dierenkliniek.

Bron gva.be

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana