Home » Kattennieuws » 1 op 3 blijft thuis voor ziek huisdier

1 op 3 blijft thuis voor ziek huisdier

Dat huisdieren volwaardige leden van een gezin zijn, blijkt nog meer eens uit recent Nederlands onderzoek. Als Minou, Felix of Samson ziek is, wordt vaak een dagje verlof genomen. De hond heeft zijn plaats in het gezin weten te veroveren.

1 op 3 ziet zijn hond of kat als een goede of zelfs beste vriend, zo blijkt uit het onderzoek van Pedigree en Whiskas bij duizend huisdierbezitters. Is de hond of kat ziek, dan blijft 1 op de 3 Nederlanders thuis om het dier te vertroetelen.

De hond is meer dan een metgezel, zowel blije als verdrietige emoties worden aan de vierpoter meegedeeld. Zelfs als andere mensen erbij zijn, praat negen op de tien tegen het dier.

Zijn de dieren de dupe van de economische crisis? Verre van, zo blijkt. 15 procent geeft aan eerder op het eigen eten te besparen dan op dat van hun trouwe metgezel. Eerder wordt geknaagd aan de uitgaven voor kleding, telefoon, auto, eten, huis, internet vooraleer het dier minder lekkers te eten krijgt.

Sterft het beestje, houdt een kwart een korte ceremonie met het gezin, 1 op 5 laat het cremeren.

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana