Home » Kattennieuws » Nederlandse wil huisdieren niet in LibiŽ achterlaten

Nederlandse wil huisdieren niet in LibiŽ achterlaten

De Nederlandse Juliette Kouwe-van der Luer wil niet weg uit LibiŽ omdat ze haar huisdieren, zestien katten en twee honden, niet mag meenemen tijdens de evacuatie. Ondertussen maakt haar zus Petra zich grote zorgen en probeert ze er vanuit Nederland alles aan te doen om haar zus veilig thuis te krijgen.

De autistische Juliette Kouwe-van der Luer woont in LibiŽ omdat haar man er werkt voor een oliebedrijf. Ze wilden al terugkeren naar Nederland voordat de chaos in het Noord-Afrikaanse land begonnen was. Door een aangepaste wetgeving moest het koppel nog enkele maanden blijven en nu zitten Julietten en haar man dus vast in Tripoli.

Haar doodongeruste zus Petra blogt nu al dagen op de site www.dagelijksestandaard.nl in de hoop dat de Nederlandse overheid iets gaat doen aan de lastige situatie waarin haar zus verkeert.

'De meeste mensen zeggen dat mijn zus en haar man praktisch moeten denken en gewoon hun katten en honden achterlaten. Maar dat kunnen ze niet. Juliette heeft altijd gezegd dat ze zich geen leven zonder haar dieren kon voorstellen. Die beestjes zijn haar leven', aldus Petra.

'Gelukkig heb ik vernomen dat ze nog altijd over elektriciteit en water beschikken in hun verblijfplaats', vervolgt Petra. 'Maar op straat komen doen ze niet meer, overal rondom hun woning horen ze geweerschoten.'

Bron:nieuwsblad.be

instagram kattenvrienden

"Als dieren konden spreken, zou de hond een openhartige, blunderende kameraad zijn, een kat zou de zeldzame gratie hebben van nooit een woord teveel te zeggen" - Mark Twain.