Zoektocht naar vermiste kittens eindigt in nachtmerrie

Dagenlang doorzocht Patryk Ligeza uit Hull (Engeland) de wijk toen zijn poesjes waren weggelopen. Tot hij achter een open raam een kitten spotte, waarvan hij dacht dat het de zijne was. Hij nam het dier mee. Maar de poes was niet van hem en de eigenaar deed aangifte. Onlangs besloot de rechter dat Lizega na vijf maanden voorarrest moest worden vrijgelaten, omdat de man een 'onschuldige fout' had gemaakt. Intussen waren zijn kittens gevonden - en aan een nieuwe eigenaar gegeven.

De twee zwarte kittens ontsnapten uit Lizega's huis terwijl een vriend op ze paste. Zelf zat hij in de gevangenis voor winkeldiefstal, schrijft de Hull Daily Mail.

Toen hij ontdekte dat zijn huisdieren waren verdwenen, ging hij dagenlang langs de deuren in de straat. Achter een open raam zag hij een kitten zitten die leek op de zijne. Daarom pakte hij het dier.

De eigenaar van het poesje en een buurman betrapten Lizega en zeiden dat ze de politie zouden bellen als hij het niet teruggaf. Dat wilde hij niet; hij was ervan overtuigd dat de kitten van hem was.

De rechter zou de zaak vijf maanden later behandelen, toevallig op de 24ste verjaardag van Lizega. Maar nog voordat de zaak aan bod kwam, liet rechter Graham Robinson haar vallen. Lizega had volgens hem duidelijk een 'onschuldige fout' gemaakt.

De rechter vond het vervelend dat Lizega zo lang in de cel had gezeten. De celstraf die hij had gekregen als hij was veroordeeld, had volgens de rechter waarschijnlijk korter geduurd.

Bron: hln.be

litterkwitter
"Ik geloof, dat ook de honden en katten in de hemel komen, en dat elk schepsel een onsterfelijke ziel heeft." - Maarten Luther - Duits predikant (1483-1546)