Home » Kattennieuws » Kat verwond met kogel uit luchtkarabijn

Kat verwond met kogel uit luchtkarabijn

In de nacht van donderdag op vrijdag is in Leopoldsburg een kat beschoten met een luchtkarabijn. Het beestje overleefde de kogel, maar de daad is blijkbaar geen alleenstaand geval.

In de ochtend van vrijdag 20 april kwam de kattin van een gezin uit de Atheneumstraat al mankend thuis van haar nachtelijke jachtpartij. Na onderzoek bij de dierenarts bleek dat zij beschoten was met een luchtkarabijn. De kogel was zelfs nog aanwezig in het dier.

Bij het schot is de heup van de kat volledig gebroken. Het zal een moeizaam genezingsproces worden met blijvende heupschade voor het onschuldige dier. Meteen hebben de eigenaars een klacht tegen onbekenden ingediend bij de politie.

"Onze dierenarts vertelde ons dat dergelijke gevallen van dierengeweld de laatste tijd frequent voorkomen”, aldus Niels Laenen. “Niet enkel in onze eigen buurt, maar ook in de ruimere regio. Soms gaat het om schotwonden die amputaties tot gevolg hebben. Niet alle mensen hebben de reflex om nadien deze dierenmishandeling te melden op het politiekantoor."

"Door ruchtbaarheid aan deze zaak te geven, ontstaat er misschien ook meer sociale controle. Naast de beschieting van dieren komt het blijkbaar ook nog voor dat katten en honden vergiftigd worden. Hoe dan ook, we vinden dat zulke praktijken echt niet kunnen en hopen dat de dierenbeulen snel gevat en gestraft worden."

Bron: hbvl.be

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana