Home » Kattennieuws » Brits kinderprogramma bedroog kijkertjes

Brits kinderprogramma bedroog kijkertjes

Het populaire kinderprogramma Blue Peter van de BBC heeft zijn kijkertjes bedrogen. Dat blijkt uit een intern onderzoek van de Britse zender. De kijkers mochten de naam van de kat in het programma kiezen en lieten hun keus vallen op 'Cookie'. Het productieteam besloot echter te doen alsof voor de naam Socks was gekozen, omdat dit volgens de teamleden een gepastere naam voor een kat is.

blue peterExcuses

Tijdens de aflevering dinsdag van Blue Peter zal excuses worden aangeboden en een uitleg worden gegeven. Socks blijft deel uitmaken van de show en er komt een nieuwe kat bij, die uiteraard Cookie heet. Blue Peter kreeg eerder al een boete omdat een studiogast werd gepresenteerd als de winnaar van een belwedstrijd.

Bedrog

Behalve het bedrog door Blue Peter ontdekte de BBC nog drie gevallen van fraude, die betrekking hadden op shows op het digitale radiostation BBC 6 Music en op Film Cafe van het BBC Asian Network. Het hoofd programmering van BBC 6 Music heeft ontslag genomen. In juni ontdekte de BBC ook al gevallen van kijkersbedrog in zijn eigen programma's.

Bron : hln.be 21/09/07

instagram kattenvrienden

"Kittens worden geboren met hun ogen dicht. Ze openen ze wanneer ze 6 dagen oud zijn, kijken eens goed rond, en sluiten ze dan terug voor het grootste deel van hun leven." - Stephen Baker