Home » Kattennieuws » Op zoek naar de dikste kat van de VS

Op zoek naar de dikste kat van de VS

De Amerikanen zijn in de ban van dikke katten. Vorige maand werd in South Jersey een kat ontdekt met een gewicht van liefst 20 kilo. De kat kreeg de naam 'Prince Chunk' en haalde in de VS de krantenkoppen en televisieshows. Maandag dook echter een nieuwe dikke kat op. Met een gewicht van 15 kilo is 'Shamu' een potentiƫle kandidaat om 'Prince Chunk' van zijn troon te stoten.

Shamu werd vreemd genoeg in hetzelfde asiel achtergelaten als zijn collega. De kat zou misschien wel eens het echte zwaargewicht kunnen zijn, want het dier lijkt nog veel dikker dan Chunk. "Chunk heeft heel zware beenderen. Hij lijkt dik, maar hij kan zijn gewicht gemakkelijk dragen", zegt de directeur van het asiel. Shamu heeft eerder lichte beenderen en daardoor lijkt hij nog dikker.

Het gewicht van Chunk zou bovendien een vergissing kunnen zijn. Zijn verzorgers hebben hem onlangs opnieuw gewogen en dit keer verscheen amper tien kilo op de weegschaal. Toch moet de kat op dieet nu zijn dagen als televisiester geteld zijn. Die rol lijkt nu weggelegd voor Shamu. Hoe kortstondig roem soms kan zijn...

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Hoe hard katten ook vechten, er komen kennelijk toch altijd massa's jonge poesjes." - Abraham Lincoln