Home » Kattennieuws » Kattenhater moet boeten

Kattenhater moet boeten

Een koppel uit Ooigem stappen naar de correctionele rechtbank, nadat hun twee katten spoorloos verdwenen en de politie gisteren een kattenval in beslag nam bij een buurman. 'Wij willen onze lieverds terug of anders een schadevergoeding', klinkt het vastberaden.

'Toen we hier kwamen wonen, hadden we twee poezen. Furby was een gewone huiskat en Pluche een kruising van een Pers en een Birmaan. De kattin kostte ons destijds 450euro. Ze liepen vrij in en uit. Tot op een maandagavond in september Furby opeens niet meer opdaagde. We waren er het hart van in. We verspreidden foto's in de buurt en gingen op zoek naar alle dierenasielen in de regio. Geen spoor van Furby. Uiteindelijk legden we er ons min of meer bij neer en dachten dat Furby het gewoon was afgestapt. Maar net voor Kerstmis herhaalde het scenario zich. Dit keer daagde Pluche niet meer op', vertelt het jonge koppeltje.

'Dat één kat verdwijnt, valt nog aan te nemen. Maar twee in zo'n korte periode, dat stemde tot nadenken. Omdat ik intussen hoorde dat er in de buurt nog andere katten waren verdwenen, trok ik zelf op onderzoek uit. En zo vond ik vorige week in de tuin van een buurman een kattenval in de buurt van diens volières. Het vleesribbetje in het raster bewees duidelijk dat ze 'in gebruik' was', aldus de kattenvrienden.

De man trok meteen naar de politie en gisteren nam die de kattenval in beslag.

'De eigenaar bekent dat hij de val gebruikte om katten te vangen, maar hij beweert dat hij de dieren daarna onmiddellijk weer vrijlaat.

Bron: nieuwsblad.be

instagram kattenvrienden

"Er zijn twee manier om te ontsnappen aan de ellende van het leven: muziek en katten." - Albert Schweitzer