Home » Kattennieuws » Cat Cam wint eerste Dutch Mobile Film Festival

Cat Cam wint eerste Dutch Mobile Film Festival

Het filmpje Cat Cam heeft vrijdag het eerste Dutch Mobile Film Festival gewonnen. De video, waarin je vanuit het perspectief van een kat zijn rooftocht volgt, werd door het aanwezige publiek gekozen als beste inzending. Cat Cam werd geselecteerd uit ongeveer 170 filmpjes die waren geüpload naar de website van het Viva la Focus festival. Vrijdag werden de genomineerde video’s afgespeeld in filmtheater Images in Groningen.

Cat Cam werd als beste inzending gekozen in de categorie Vrij en kreeg die avond ook de juryprijs. ‘We hebben deels een echte kat gebruikt in de video en deels een houten lat met daaraan een mobiele telefoon. De telefoon, een Nokia N95, bleek nogal zwaar voor de kat’, aldus de makers van het filmpje.

Erg origineel is de film niet. Begin dit jaar won de kat van Mr. Lee al een fotoprijs. Deze Amerikaanse kater kreeg van zijn baasje een kleine digitale camera om zijn nek, die om de minuut een foto maakt. Lee publiceerde de foto’s van de avonturen van zijn kat op internet.

Bekijk het filmpje hier.

Bron: bright.nl

instagram kattenvrienden

"Ziet u, telegraafkabels zijn een soort hele lange kat. Als je in New York aan zijn staart trekt, miauwt hij in Los Angeles. Begrijpt u dat? En een radio werkt op precies dezelfde manier. Het enige verschil is, dat er geen kat is." - Albert Einstein