Home » Kattennieuws » Hond meer gehaat dan kat

Hond meer gehaat dan kat

De hond wordt meer gehaat dan de kat. Tenminste, onder de luisteraars van het Radio 1-programma Vroege Vogels. Het programma stelde een Rotbeesten Top 50 op en verzamelde in twee maanden ruim 48 duizend stemmen.

Vrijdag werd al bekend dat de teek met 9457 stemmen de lijst met aanvoert. Niet geheel verrassend volgen daarna de steekmug, de daas en de wesp.

Op de vijfde plaats volgt de hond al met 1822 stemmen. De kat haalde een zevende plaats met 1744 stemmen.

Het programma spreekt van een opmars van recente exoten. Zo was de teek 25 jaar geleden nog nauwelijks bekend. Andere dieren die toen nog nauwelijks in Nederland voorkwamen zijn onder meer de tijgermug, de varroamijt (die bijenkolonies uitroeit) en de Nijlgans.

Bij de verkiezing kon niet op de mens worden gestemd. De redactie zou daarom zijn overspoeld met verontwaardigde reacties van luisteraars die de mens het enige echte rotbeest vinden.

Daar is de redactie van Vroege Vogels het 'natuurlijk' mee eens. "Geen enkel ander dier doet zoveel slechts voor de aarde en voor andere soorten."

Ook wijst het programma erop dat veel dieren juist door toedoen van de mens een plaagdier zijn geworden. "Maar dit was een verkiezing door mensen en je mag niet op jezelf stemmen."

Bron: nu.nl

instagram kattenvrienden

"Voor een muis is een kat een leeuw." - Albanees spreekwoord