Home » Kattennieuws » Superkat bedreigt Australische dieren

Superkat bedreigt Australische dieren

Australische wildonderzoekers hebben de regering dringend verzocht om de import van hybride 'superkatten' in Australië te verbieden. De federale regering van Australië ligt onder vuur nadat vorige week bekend raakte dat savannah katten, die twee keer zo groot zijn als gewone huiskatten, geïmporteerd worden door dierenwinkels. De savannah kat is een kruising tussen de Afrikaanse Servalkat en de huiskat.

Australische wetenschappers waarschuwen dat deze katten een gevaar vormen voor de inheemse buideldieren, zoals de bandicoots (buidelknaagdier), de bettongs (mini kangoeroes) en de possums (buidelratten). Deze dieren zouden immers straks op het menu staan van de halfwilde savannah katten. Tot nu toe worden vrijwel alle inheemse Australische dieren bedreigd door hun geïmporteerde soortgenoten. De savanah kat vormt hier dus geen uitzondering op.

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Ik geloof, dat ook de honden en katten in de hemel komen, en dat elk schepsel een onsterfelijke ziel heeft." - Maarten Luther - Duits predikant (1483-1546)