Home » Kattennieuws » Katten zijn slimmer dan honden

Katten zijn slimmer dan honden

De kogel is door de kerk voor baasjes van honden en katten die zichzelf verliezen in discussies over het intellect van hun huisdieren. Uit onderzoek aan de universiteit van Oxford blijkt nu dat honden slimmer zijn dan katten.

Onderzoekers hebben aangetoond dat de omvang van het hondenbrein in de loop der jaren sneller is gegroeid dan het brein van katten. Ze slaagden er ook in een verband te leggen tussen de grootte van het brein en de sociale capaciteiten van het dier.

Zo blijkt dat de meer sociale dieren ook slimmer zijn. Met op de eerste plaats de aap, gevolgd door de dolfijn en de hond. Meer solitaire dieren zoals katten en herten zien hun hersenomvang minder snel groter worden.

“Honden zijn nu eenmaal dieren die socialer zijn dan katten”, zegt onderzoekster Susanne Shultz in “The Telegraph”. “Uit onze studie blijkt dat interactie een positieve invloed heeft op de hersenen. Dat manifesteert zich ook bij andere soorten. Het is mede dankzij onze menselijke sociale vaardigheden dat we in staat zijn gebleken om de wereld te domineren”, aldus Shultz.

Bron: deredactie.be

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana