Home » Kattennieuws » Gemengde gevoelens bij spectaculaire redding van Kat

Gemengde gevoelens bij spectaculaire redding van Kat

De brandweer van Creil is op zaterdag 24 maart uitgerukt naar de Jachthondenstraat in Creil. Ter plaatse bleek er een kat in de boom te zitten, zo hoog zelfs, dat de brandweer er met de eigen ladder niet bij kon komen.

Nadat de pogingen om de kat uit de boom te halen mislukte, Besloot de brandweer overtegaan op water. Doordat de brandweer van Creil de kat uit de boom probeerden te blussen raakte de kat in paniek en vluchtte nog hoger de boom in. Het lukte de brandweer tijdens de eerste inzet niet de kat uit de boom te halen en lieten hem in de top van de boom zitten. Buurtbewoners vonden dit niet kunnen. Ze lieten het er niet bij zitten en zochten hulp. Zelfs Stichting Dier in Nood kon de Creilenaren niet helpen waarop er via Radio538 om hulp werd geroepen om de kat toch uit de boom te krijgen. De buurtbewoners hebben meerdere malen contact gezocht met de meldkamer en kregen zelfs de commandant aan de telefoon. Met pijn en moeite kregen ze het toch voor elkaar om de hoogwerker uit Lelystad te laten komen om de kat uit de top van de boom te halen.

Rond 15:00 uur was het dan zover, de hoogwerker van de brandweer Lelystad mocht naar Creil. Toen ze eenmaal ter plaatse waren ging het snel, de kat werd uit de boom gehaald en overgedragen aan een omstander die zich over het diertje zal ontfermen.

Bron: flevocourant.nl

instagram kattenvrienden

"Ziet u, telegraafkabels zijn een soort hele lange kat. Als je in New York aan zijn staart trekt, miauwt hij in Los Angeles. Begrijpt u dat? En een radio werkt op precies dezelfde manier. Het enige verschil is, dat er geen kat is." - Albert Einstein