Home » Kattennieuws » Politie knalt poema neer in centrum Chicago

Politie knalt poema neer in centrum Chicago

De Amerikaanse politie schoot een poema neer die aan het ronddolen was in Roscoe Village, een stadswijk in Chicago. Politiewoordvoerder Jody P. Weis beweert dat het neerhalen van de 68 kilogram zware katachtige zonder enige twijfel mensenlevens redde. Tijdens de klopjacht van de politie liep de poema achter één van de agenten door. Bekijk het filmpje hierboven.

De poema - of bergleeuw - dwaalde rond op één blok afstand van een school. Een vrouw had het wilde dier zien slapen in een deurportaal en verwittigde de autoriteiten. Rond 17 uur maandagnamiddag zag de politie de poema ook. Buren werden aangemaand binnen te blijven en de politiemensen schoten meermaals op de bergleeuw tot die dood neerzeeg.

Volgens Weis moest de politie in een seconde tijd een moeilijke maar terechte beslissing nemen. "De poema vormde een reële en gevaarlijke bedreiging voor de gemeenschap en voor kleine kinderen. Mensenlevens werden zo gered." Het is nog niet bekend waar het roofdier vandaan kwam. Het zou kunnen dat het om dezelfde poema gaat dan die onlangs in Noord-Chicago werd gespot.

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Een kat heeft 40 miljoen haren: 5 miljoen op de rug, 10 miljoen op de buik en 25 miljoen op je bankstel." - Midas Dekkers