Home » Kattennieuws » Kattenvirus slaat toe in Haarlem en omstreken

Kattenvirus slaat toe in Haarlem en omstreken

Er heerst een kattenvirus in Haarlem met als gevolg brakende katten die geen voedsel kunnen binnenhouden. De afgelopen drie weken zijn veel katten met deze symptomen bij dierenartsen binnengebracht.

"Ik heb al ongeveer dertig katten behandeld", zegt dierenarts Jan-Willem Baljet. De ziekte, die in de hele streek van zich doet spreken, treft katten die binnen en buiten komen. Baljet heeft samen met collega's overleg gevoerd over het virus. "Het bleek dat we allemaal katten binnenkregen met dezelfde symptomen. Het lijkt een virale infectie", legt Baljet uit.

Na een behandeling van de dierenarts is de eetlust binnen vier รก vijf dagen weer terug. De katten krijgen van de dierenartsen maagzuurremmers en medicatie om de misselijkheid tegen te gaan.

De infectie lijkt nu over zijn hoogtepunt heen. Het virus dat huishoudt is vergelijkbaar met een griepvirus. Na een tijdje is de hevigheid minder en bouwen de katten een beter afweersysteem op. Dierenarts Baljet adviseert eigenaren direct een dierenarts te raadplegen als hun kat geen voedsel kan binnenhouden: "Binnen enkele dagen zijn ze dan weer beter."

Bron: haarlemsdagblad.nl

instagram kattenvrienden

"Voor een muis is een kat een leeuw." - Albanees spreekwoord