Home » Kattennieuws » Man doodt, vilt en eet wilde kat

Man doodt, vilt en eet wilde kat

Een 38-jarige Amerikaan die onder invloed verkeerde van de harddrug methamfetamine, is door de politie van het even ten zuiden van San Francisco gelegen Morgan Hill aangehouden omdat hij zich zou hebben vergrepen aan een zogeheten bobcat. De man zou de wilde kat hebben gedood, gevild en daarna ten dele opgegeten.

Een bobcat, een grote katachtige die lijkt op een lynx, geldt in de Verenigde Staten als beschermde diersoort. Bij de inval in de trailer waar de verdachte woonde, zag de politie de resten van het geslachte beest hangen aan een hek.

De trailer waar de man woonde, bleek eveneens onderdak te bieden aan circa vijftig hanen. De politie zegt dat ze werden gefokt om deel te nemen aan hanengevechten.

Volgens de verdachte had de bobcat enkele dagen eerder vijf van zijn hanen te grazen genomen. Daarop had hij naar een geweer gegrepen en het beest gedood. Vervolgens had hij het gevild en goeddeels opgegeten.

De politie van Morgan Hill laat in het midden of de verdachte de bobcat in rauwe of bereide staat heeft geconsumeerd.

Bron: parool.nl

instagram kattenvrienden

"Ik geloof, dat ook de honden en katten in de hemel komen, en dat elk schepsel een onsterfelijke ziel heeft." - Maarten Luther - Duits predikant (1483-1546)