Home » Kattennieuws » Europees verbod op honden- en kattenbont van kracht

Europees verbod op honden- en kattenbont van kracht

In de hele Europese Unie is een import- en handelsverbod op honden- en kattenbont van kracht getreden. Bont voor Dieren heeft jaren campagne en lobby gevoerd voor dit verbod. Eurocommissaris Kyprianou toonde zich onder de indruk van de ruim 200.000 handtekeningen en brieven van burgers die opriepen om de handel in honden- en kattenbont te verbieden.

Jaarlijks worden zoín twee miljoen honden en katten op veelal afschuwelijke wijze gedood voor hun vacht. De katten en honden worden in AziŽ, voornamelijk in China, onder wrede omstandigheden gefokt in overvolle kooien of van straat geplukt. Ze krijgen weinig eten en worden mishandeld. Vervolgens worden ze doodgeslagen, doodgestoken of gewurgd. Het is bovendien geen uitzondering dat ze worden gevild terwijl ze nog in leven zijn.

Uit onderzoek van het AMC uitgevoerd in opdracht van Bont voor Dieren, bleek enkele jaren geleden dat ook in Nederland regelmatig hondenbont wordt verkocht. Van de 93 onderzochte artikelen bleken er minstens vijf van hondenbont te zijn. Het ging onder meer om een vestje en haaraccessoire.

Bron: blikopnieuws.nl

instagram kattenvrienden

"Als dieren konden spreken, zou de hond een openhartige, blunderende kameraad zijn, een kat zou de zeldzame gratie hebben van nooit een woord teveel te zeggen" - Mark Twain.