Home » Kattennieuws » Dierenambulance: verdronken katten werk van zieke geest

Dierenambulance: verdronken katten werk van zieke geest

In en bij het Hortensiapark in Helmond zijn in een week tijd 5 katten aangetroffen die hoogstwaarschijnlijk door verdrinking om het leven zijn gekomen.Regina Blom van Dierenambulance Helmond heeft aangifte gedaan bij de politie en inmiddels is ook de Dierenbescherming op de hoogte gesteld.

Medewerkers van de dierenambulance troffen de eerste dode kat vorige week aan in een vuilniszak in het Hortensiapark. "Het dier was drijfnat en had verder geen zichtbare verwondingen", vertelt Blom.

Dinsdagochtend troffen medewerkers van de dierenambulance na een melding maar liefst drie dode katten aan, eveneens in het Hortensiapark. "De drie lagen vlak bij het fietspad bij elkaar, drijfnat. De medewerkers waren behoorlijk geschokt."

Later op de ochtend werd een vijfde dode kat aangetroffen, opnieuw in het Hortensiapark en opnieuw doorweekt. Volgens Blom zijn de dode katten het werk van 'een zieke geest'. "Dat kan niet anders, met zoveel katten die op eenzelfde wijze worden aangetroffen." Blom wil kattenbezitters in de omgeving van het park dan ook waarschuwen.

Bron: ed.nl

instagram kattenvrienden

"Hoe hard katten ook vechten, er komen kennelijk toch altijd massa's jonge poesjes." - Abraham Lincoln