Home » Kattennieuws » Kat redt baasje nadat ze zelf gered werd uit asiel

Kat redt baasje nadat ze zelf gered werd uit asiel

Slechts enkele uren nadat een kat uit het asiel mee naar huis werd genomen, redde ze haar nieuwe baasje het leven. Dat meldt de Green Bay Press Gazette.

Amy Jung en zoontje Ethan gingen langs bij het asiel niet ver van hun woonplaats in Sturgeon, Wisconsin, om er wat met de katten te spelen. Een van de beestjes - een kat met oranje-witte pels en de naam Pudding - trok hun aandacht. Er werd Jung verteld dat de kat sinds 2003 telkens opnieuw in het asiel belandde, waardoor ze de impulsieve beslissing nam de kat en vriendje Wimsy te adopteren.

Jung vertelt dat de kat zich al snel thuis voelde. Maar enkele uren later kwam er een einde aan de vrolijke dag. Kort nadat Amy Jung naar bed was gegaan, kreeg ze een epilepsieaanval in haar slaap. Op dat moment kwam Pudding in actie. De kat sprong snel op Jung's borstkas in een poging haar baasje wakker te maken en wanneer dat niet wou lukken, begon ze in de vrouw haar gezicht te bijten tot ze bij bewustzijn kwam.

Toen Jung ontwaakte, slaagde ze erin haar zoon Ethan om hulp te roepen, maar die hoorde de noodkreten van zijn moeder niet. Gelukkig spurtte Pudding naar Ethan's kamer en sprong op zijn bed tot hij wakker werd en hulp haalde. Volgens Jung zou ze het niet gehaald hebben zonder Pudding. Haar dokters delen dezelfde mening. Pudding leerde dierentherapie aan en gaat nu bij Jung's voeten zitten en begint te miauwen wanneer ze merkt dat haar baasje een lage suikerspiegel heeft.

Van honden werden al gelijkaardige gevallen vastgesteld, maar katten met soortgelijk gedrag komen zelden voor. Dat zeiden dokters op de BBC toen een kat een aantal doden had voorspeld. De kat, Oscar, haalde in 2007 het nieuws nadat hij "voorspeld" had dat 25 mensen die in een rusthuis verbleven, zouden sterven. Kort voor hun dood was hij namelijk niet van hun zijde geweken.

Dierenpsycholoog Roger Mugford zegt dat hoewel katten ziektes kunnen waarnemen, het minder frequent voorkomt dan bij honden omdat ze meer teruggetrokken zijn. "Honden nemen snel emotionele veranderingen waar en merken al gauw wanneer mensen depressief zijn. Dan vormen ze de perfecte troost. Olifanten tonen dezelfde altruïstische neigingen, maar katten niet, dat zijn egoïstische en eenzame beesten", voegde hij er nog aan toe.

Nochtans waren er de laatste jaren een aantal reddingsverhalen waarin katten de hoofdrol speelden. In mei 2011 berichtte de Atlanta Humane Society over een kat die de aanval van haar 19-jaar oude baasje kon voorspellen, enkele minuten voor die plaatsvond. In juli 2011 redde een kat in Pennsylvania haar baasje door haar te krabben toen ze zich onwel begon te voelen. Later bleek dat ze een hartaanval had gehad.

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Er zijn twee manier om te ontsnappen aan de ellende van het leven: muziek en katten." - Albert Schweitzer