Home » Kattennieuws » Muizenvanger Downing Street overleden

Muizenvanger Downing Street overleden

In Groot-Brittannië is gisteren Sybil overleden, de kat van de Britse minister van Financiën Alistair Darling. Sybil woonde in de flat boven de ambtswoning van de Britse premier in Downing Street 10 en moest de woning muizenvrij houden.

Sybil was genoemd naar Sybil Fawlty uit de bekende televisieserie Fawlty Towers, met John Cleese in de rol van een norse hotelbaas. De kat zette een lange traditie voort van officiële muizenvangers van Downing Street 10, de ambtswoning van de Britse premier. Wilberforce begon de traditie in 1970 onder Edward Heath en diende verder onder de opeenvolgende regeringen van Harold Wilson, James Callaghan en Margaret Thatcher.

Hij werd opgevolgd door Humphrey in 1989. De kater was niet onbesproken en werd verantwoordelijk gesteld voor de dood van vier roodborstjes in de tuin van de Britse premier John Major. Toch bleef Humphrey Downing Street 10 vrij houden van muizen tot Tony Blair premier werd in 1997. Toen ging hij op "pensioen".

Volgens sommigen omdat Tony's vrouw Cherie Blair de kat niet kon uitstaan, hoewel die berichten altijd ontkend zijn geweest door de Blairs. Zelfs in het parlement werd Blair ondervraagd over de zaak. Het duurde tot Gordon Brown Blair twee jaar geleden opvolgde voor er weer een kat rondliep in Downing Street. De nieuwe minister van Financiën Darling bracht Sybil toen mee vanuit zijn woning in Schotland.

Over de eventuele komst van een nieuwe muizenvanger is nog niets bekendgemaakt.

Bron: deredactie.be

instagram kattenvrienden

"Een hond is proza, een kat is een gedicht" - Jean Burden