Home » Kattennieuws » Vakantiegangers dumpen 10.000 huisdieren op het internet

Vakantiegangers dumpen 10.000 huisdieren op het internet

Nooit eerder werden huisdieren zo massaal op het internet verkocht als de voorbije weken. Meer dan 10.000 katten, honden, maar ook parkieten, schildpadden en konijnen staan te koop op 2dehands.be. Blijkbaar willen heel wat vakantiegangers snel nog van hun dier af, voor ze op reis vertrekken. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

"Het hele jaar door staan er zo'n 6.000 dieren te koop op onze site, maar sinds juni loopt dat aantal op tot meer dan 10.000", zegt Linda Schaake, woordvoerster van 2dehands.be. "Normaal hebben we 500 tot 600 honden, nu zijn dat er meer dan 900." De reden: "De asielen zijn overbevolkt, de opvangtehuizen volzet. Dan biedt het internet een uitweg", aldus Schaake.

Maar daar is Michel Vandenbosch van Gaia het niet mee eens. "Een hond is een behoeftig wezen, geen tafel of een stoel die je even snel het internet op gooit", maakt hij zich boos. "Het is een flauw excuus om te zeggen dat er gezocht wordt naar een betere thuis. Vakantiegangers willen gewoon zo snel mogelijk van hun beestje af en dan is het bijzaak waar het dier terechtkomt."

Volgens de wet is het nochtans "verboden reclame te maken of advertenties te plaatsen met het oog op het verkopen van dieren". Maar de Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn geeft toe dat het internet amper te controleren is. "Als er een klacht komt, treden we altijd op", luidt het, "maar veel zijn dat er niet, mensen rapporteren inbreuken niet meer."

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Hoe hard katten ook vechten, er komen kennelijk toch altijd massa's jonge poesjes." - Abraham Lincoln