Home » Kattennieuws » Eigenaar eist kat bruut op

Eigenaar eist kat bruut op

De tranen springen Trees van Velzen nog in de ogen. De 53-jarige Stompwijkse, vrijwilligster bij de Dierenbescherming Delfland en sinds anderhalf jaar coördinator van de afdeling zwerfkatten, werd zondagavond ruw geconfronteerd met een woedende Hagenaar (30) die op grove wijze zijn kat Kruimeltje kwam opeisen.

"Ik wilde met die meneer afspreken dat hij zijn kat, een vijf jaar oude pers, maandagochtend kon ophalen. Maar daar wilde hij niet op wachten. Zondagavond om half tien stond hij ineens met een kennis bij mij voor de deur en eiste hij onmiddellijk zijn weggelopen kat op. Ik was als de dood en verstopte me in huis. Mijn man deed open en zei op rustige toon tegen hem dat hij de volgende dag moest terugkomen. Toen hij de deur dicht wilde doen, sneuvelde een ruitje van de voordeur en drong die Hagenaar onze woonkamer binnen. Daar greep hij meteen zijn kat, die lekker lui op de bank lag, en liep er mee de deur uit. Ik heb toen de politie gebeld."

Een woordvoerder van de politie Haaglanden kan zich goed voorstellen dat de vrouw dit als een traumatische ervaring heeft beleefd. "Het probleem hierbij is echter dat er in onze ogen eigenlijk geen strafbare feiten zijn gepleegd. Meneer is even in de woning geweest en er is een ruitje gesneuveld. Bovendien heeft hij aangeboden mevrouw schadeloos te stellen: hij zou een schilder het ruitje laten maken en bood ook aan de kosten te betalen van de medische verzorging van de kat tijdens de opvang."

Bron: ad.nl

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford