Home » Kattennieuws » Antwerpen subsidieert sterilisatie katten

Antwerpen subsidieert sterilisatie katten

De stad Antwerpen gaat inwoners die hun huiskat laten steriliseren of castreren financieel steunen. Zo wil de stad op een diervriendelijke manier het aantal zwerfkatten in Antwerpen verminderen. Schepen van Dierenwelzijn Luc Bungeneers (Open Vld) beklemtoont wel dat de gemeenteraad de beslissing nog moet goedkeuren. De stad voorziet een budget van 19.000 euro.

Het onvruchtbaar maken van huiskatten heeft volgens Luc Bungeneers een rechtstreekse invloed op het zwerfkattenbestand. "Huiskatten kunnen zorgen voor bijkomende zwerfkatten", legt hij uit. "Ofwel bevruchten ze een zwerfkat, ofwel krijgen ze plots zelf een ongewenste nest kittens, die door de eigenaars in de vrije natuur worden achtergelaten, met alle droevige gevolgen van dien. De enige oplossing is dus het probleem preventief aanpakken."

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Ziet u, telegraafkabels zijn een soort hele lange kat. Als je in New York aan zijn staart trekt, miauwt hij in Los Angeles. Begrijpt u dat? En een radio werkt op precies dezelfde manier. Het enige verschil is, dat er geen kat is." - Albert Einstein