Home » Kattennieuws » Huisdieren veroorzaken duizenden ongevallen

Huisdieren veroorzaken duizenden ongevallen

Huisdieren veroorzaken jaarlijks tienduizenden ongevallen aan hun huisbaasjes. Gaande van gebroken benen tot andere lelijke letsels.

De bijtgrage hondjes buiten beschouwing gelaten, zijn vrijwel alle honden en katten goed voor een hele resem aan ongevallen. Een Amerikaans onderzoek in een ziekenhuis toont aan dat bij 87.000 ongevallen door een valpartij, vooral huisdieren de oorzaak zijn. En dat aantal ligt vermoedelijk nog hoger, want niet alle baasjes laten hun wonden verzorgen.

Volgens het Amerikaanse rapport zijn dames dubbel zo vaak slachtoffer en zijn het eerder honden dan katten die de ongevallen veroorzaken. Vooral ouderen boven de 75 jaar lopen breuken op.

Meestal gebeuren de ongevallen thuis, vaak nadat baasjes achter hun viervoeters lopen of als ze met hen gaan wandelen. Over de kat struikelen of door de hond omvergelopen worden zijn typische oorzaken.

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Ik geloof, dat ook de honden en katten in de hemel komen, en dat elk schepsel een onsterfelijke ziel heeft." - Maarten Luther - Duits predikant (1483-1546)