Home » Kattennieuws » Vrouw probeert tijger in handbagage mee te smokkelen

Vrouw probeert tijger in handbagage mee te smokkelen

Op de luchthaven van Bangkok heeft een 31-jarige vrouw afgelopen weekend geprobeerd om een levend tijgerwelpje mee te smokkelen. Het diertje had ze verdoofd en samen met enkele knuffelbeertjes in haar handbagage gestopt.

De vrouw liep tegen de lamp toen ze wilde inchecken om op een vliegtuig naar Teheran te stappen. Toen haar handbagage te groot bleek te zijn, moest ze deze laten scannen. Het veiligheidspersoneel kwam onmiddellijk tot de vaststelling dat er een dier in de valies verstopt zat. In eerste instantie werd gedacht dat het om een katje ging. Later bleek het echter een twee maanden oude tijger te zijn.

Het dier zou het intussen goedmaken en wordt opgevangen in een dierenasiel in Thailand. Daar zal worden nagegaan of het welpje in gevangenschap werd geboren, of in het wild werd gevangen.

Bron: hbvl.be

instagram kattenvrienden

"Ziet u, telegraafkabels zijn een soort hele lange kat. Als je in New York aan zijn staart trekt, miauwt hij in Los Angeles. Begrijpt u dat? En een radio werkt op precies dezelfde manier. Het enige verschil is, dat er geen kat is." - Albert Einstein