Home » Kattennieuws » Hoogtepunten van het internetkatfestival

Hoogtepunten van het internetkatfestival

Op het Amerikaanse Internet Cat Video Festival is Grumpy Cat uitgeroepen tot favoriete internetkat. CNN heeft de hoogtepunten van het ongewone festival op een rij gezet.

In nog geen jaar tijd is Grumpy Cat door een internetvideo uitgegroeid tot een beroemdheid in en buiten de Verenigde Staten. De kat sloot een filmdeal, 'schreef' een bestseller en bracht haar eigen koffie 'Grumpucinno' op de markt.

Op het filmfestival, dat gesponsord wordt door een kunstencentrum, verzilverde Grumpy Cat zijn status met de Golden Kitty Award. De originele video van de nors kijkende kat kreeg 20.000 stemmen en liet daarmee onder meer de poes die op een stofzuiger in een haaienkostuum rijdt achter zich.

Grumpy Cat was aanwezig op de uitreiking. In een hotelkamer ontmoette hij ook een van zijn concurrenten, Lil Bub. Daarnaast zijn enkele internetkatten opgenomen in een 'Hall of Fame', waaronder Keyboard Cat, Nyan Cat en Henri Le Chat Noir.

Bron: standaard.be

instagram kattenvrienden

"Ziet u, telegraafkabels zijn een soort hele lange kat. Als je in New York aan zijn staart trekt, miauwt hij in Los Angeles. Begrijpt u dat? En een radio werkt op precies dezelfde manier. Het enige verschil is, dat er geen kat is." - Albert Einstein