Episode 29: De Olijfboom

"Oh, maar dat hadden jullie niet moeten doen!" "Schat! Kijk eens wat een prachtig Olijfboompje Frank en Mariam hebben meegebracht." Mijn vrouw en ik zijn echte fans van Italië en de prachtige Toscaanse landschappen en waren dan ook echt blij met dit mooie geschenk.

Het boompje bracht een beetje vakantie in ons huis en kreeg dan ook een speciale ereplaats in de living.

"Liefje vergeet jij geen kattengras mee te brengen van de winkel?" Uiteraard bij thuiskomst aan alles gedacht; behalve... aan kattengras. "Ik haal het morgen wel lieverd." En morgen werd overmorgen, overmorgen werd volgende week en twee weken later was er nog steeds geen kattengras voor onze harige binnenhuispanters.

Op zekere morgen, lig ik nog rustig wakker te worden, mijn vrouw is reeds op om voor onze baby te zorgen. "AAAAAAHHH!!" Ik vlieg uit bed, storm naar beneden. Zie dat mijn dochtertje ongedeerd is, Mickey ligt te slapen op de zetel en Tuur is bezig aan zijn dagelijkse wasritueel, maar mijn vrouw staat vastgenageld aan de grond te staren naar de olijfboom. Ik kijk naar mijn vrouw dan naar de olijfboom...

Nou ja als je het nog een olijfboom kunt noemen. Bij gebrek aan kattengras hebben onze 2 carnivoren (in dit geval eerder vegetariërs) de olijfboom beschouwd als kattengras met als gevolg dat er in de pot nog een dorre tak staat met welgeteld 3 blaadjes aan. Mijn vrouw kijkt me aan zonder iets te zeggen, maar haar blik zegt meer dan duizend woorden.

olijfboom

Ik sluip het huis uit, spring in mijn auto om kattengras te kopen en misschien ook maar een bloemetje of boompje om het goed te maken.

litterkwitter
"Honden hebben een baasje, katten hebben personeel." - Onbekende auteur