Episode 28: Prettige feestdagen

Het lijkt misschien vreemd dat ik als dikke huiskat die verlekkerd is op versheidszakjes en kattensnoepjes niet echt een liefhebber ben van de eindejaarsperiode. De reden daarvoor is eigenlijk behoorlijk simpel. Baasje laat ons dan immers erg veel alleen.

Baasje moet allereerst op kerstdiner bij zijn grootouders, de dag erna op kerstdiner bij de grootouders van baasje's vrouw, vervolgens bij zijn ouders om alweer te vertrekken naar haar ouders. Dan is er nog de nieuwjaarsdrink bij de buren. (de buren met die met die vervelende blaffer, ook wel de de beste vriend van de mens genoemd. Haha, het dier kan niet eens een muis vangen!), op hun werk, het jaarlijks etentje met de vrienden en tenslotte oudejaarsavond.

Na zo'n anderhalve week van overvloedig schransen, vraag je je soms af wie hier de dikzak is? Ik met mijn versheidszakjes-buik of baasje die na de feestdagen wel zwanger lijkt van een overmaatse kalkoen.

Soit, punt is dat Tuur en ikzelf gedurende die hele periode altijd alleen thuis zijn. Geen gezellige momenten op de schoot van baasje met op de achtergrond White X-Mas muziek van Bing Crosby en de gezellige lichtjes van de kerstboom. Héérlijk...

Maar 't zal dit jaar weer niets worden, want hun agenda zit weer nokvol. 't Zal weer een avondje op de zetel worden met Tuur en op de achtergrond het geblaf van die vervelende hond van de buren. Of toch niet. Baasjes vrouw heeft buikgriep en dus moeten ze thuisblijven!! Driewerf hoera voor de bedorven oesters op het feestje van de buren!!! Het wordt toch nog een mooi eindejaar smiley.

Have a great 2009!

Mickey & Artuur

litterkwitter
"Honden hebben een baasje, katten hebben personeel." - Onbekende auteur