Episode 7: Reality TV

Zondag, 23 september 2007

de rosse
De rosse

Wij hebben op de eerste verdieping van ons huis een venster die uitkijkt op de achterliggende daken en tuinen van onze buurt. Niets bijzonders zult u zeggen, ware het niet dat die venster dezelfde functie voor Mickey en Artuur vervult als de televisie thuis voor u.

Als u zich 's avonds gezellig neerplant in uw luie zetel, met de zapper in de ene en een kommetje chips in de andere hand, om te genieten van één of andere reality show, soap of laatavondfilm dan doen onze Mickey en Artuur eigenlijk net hetzelfde.

Ze spurten naar boven, maken het zich gemakkelijk naast mekaar op de vensterbank en staren gebiologeerd naar buiten. Om wat te zien, zult u zich misschien afvragen ? Hetgeen zich daarbuiten op die daken en in die tuinen afspeelt overtreft de beste afleveringen van Temptation Island, Undercover Lover & Big Brother tesamen; voor een kat althans.

Op die daken en in die tuinen zien ze nl. hoe de katten van de buurt 's nachts op jacht gaan, mekaar het hof maken, strijden om mekaars territorium en meer van dat katachtigs. De hoofdrolspeler van deze reality show is de rosse kater van de buren, waar ze eigenlijk allebei enerzijds een rothekel aan hebben omdat die overdag altijd bovenop het muurtje van de koer komt liggen zonnen, net buiten hun bereik. Hetgeen hen natuurlijk zeer boos maakt, maar de 'rosse' volledig koud laat. Anderzijds benijden ze deze 'rosse' uiteraard ook owv zijn vrije leven. Als mijnheer zin heeft om te paren dan bespringt hij de ene keer de witte kattin van onze andere buren of 'Stoef' de kleine zwarte van enkele huizen verder. De vechtpartijen zijn soms minder benijdenswaardig, maar wel spectaculair om zien en het is toch wel bewonderenswaadig te noemen hoe die 'rosse' zijn territorium verdedigt als een rasechte leeuw.

Elke avond om klokslag 22.15 uur zitten onze Mickey en Artuur naar dat alles te kijken en soms, heel soms voel ik me dan een beetje schuldig dat ik hen nooit buitenlaat (met uitzondering op onze koer) zodat zij nooit eens zo'n wilde nacht kunnen meemaken. Als ik hen dan de volgende morgen zie ravotten achter mekaar, doorheen het ganse huis, is dat echter snel vergeten.

'Rosse', één ding, niet Big Brother, maar… Mickey en Artuur are watching you

litterkwitter
"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana