Social media superkatten

Honey Bee

Honey Bee is een blinde kat uit Fiji. Haar baasje vond haar in het asiel en maakt nu trektochten door de bossen met deze verbazingwekkende blinde poes. Deze blinde avonturier heeft al meer dan 26.000 volgers.

Honey Bee is te volgen op facebook.

Grumpy Cat (aka Tardar Sauce)

Grumpy Cat was de keizer van het internet (en daarbuiten) dankzij zijn permanente 'grumpy' (humeurige) uitdrukking. Het baasje van 'Grumpy Cat' schreef een bestseller, er werd een film gemaakt over deze booskijkende salontijger, de kat had een sponsor contract met Opel en het fortuin van baasje en Grumpy werd geschat op 75 miljoen Dollar. Wat boos kijken al niet kan doen…

Grumpy cat overleed in mei 2019.

Meer info over grumpy cat.

Lil Bub

Lil Bub was het zwakste en kleinste kitten in haar nest. Haar eigenaar, Mike Bridavsky plaatste haar foto's voor het eerst op Tumblr in november 2011, dit werd opgepikt door Reddit en de rest is geschiedenis. Lil Bub had meer dan 2,5 miljoen volgers op Instagram, was schrijfster, talkshowhost en filmster. De kleine kat overleed op 1 december 2019.

Meer info over lil bub.

Monty

Michael Bjorn en zijn vriendin, Mikala Klein, uit de omgeving van Kopenhagen in Denemarken waren op zoek naar een nieuwe kat. Dus bezochten ze het plaatselijke asiel om te zien of ze een katje konden vinden. In het asiel vinden ze een kat met een vreemd voorkomen. Zijn naam is Monty, en hij heeft een misvorming van de neusbrug die werd veroorzaakt door een chromosomale afwijking.

Monty is niet alleen erg geliefd bij zijn baasjes, maar hij heeft ook een Facebookpagina met meer dan 135.000 fans en een website waar je de gekste dingetjes, van 'Monty' juwelen tot 'Monty' gsm-covers, kunt kopen.

Monty heeft een eigen website en uiteraard ook een facebook pagina.

Maru

Maru, hetgeen Japans is voor cirkel is een mannelijke Scottish Fold uit Japan, die populair is geworden op YouTube. Sinds begin 2016 zijn de video’s van deze gekke kat reeds meer dan 300 miljoen keer bekeken. De kat verstopt zich graag in kleine kartonnen dozen, maakt een glijbaan van de vloer van haar baasje en de Youtube-kijkers vinden het geweldig. Maru heeft ook meer dan 130.000 volgers op Facebook.

Venus

Venus ziet ontzettend speciaal uit, met haar tweekleurige kop en ogen. Het lijkt wel alsof men twee halve katten aan mekaar heeft geplakt. Venus heeft meer dan 1,2 miljoen volgers op Instagram en bijna 1,4 miljoen volgers op Facebook.

Garfi 'Angry Cat'

Garfi 'angry cat' is één van de vele beroemde boos kijkende katten. Ze kan naast boos kijken ook grommen als de beste. Deze Roodharige Pers, heeft 144.000 volgers op Facebook en wint aan populariteit op Youtube.

litterkwitter
"Ik hou van varkens. Honden kijken naar ons op, katten kijken op ons neer. Varkens behandelen ons als gelijken." - Winston Churchill