Thundercats

Thundercats was een tekenfilm vol aktie, avontuur en lessen over respect, vriendschap, waarheid, eerlijkheid en gerechtigheid en werd wereldwijd op alle zenders uitgezonden in de jaren 80.

Het verhaal

Ver weg van ons zonnestelsel, in een ander sterrenstelsel ligt de planeet Thundera. Helaas is de structuur van deze planeet onstabiel geworden en kan elk ogenblik ontploffen. De bewoners van Thundera - beter bekend als de Thundercats - vluchten met een ruimteschip op zoek naar een nieuwe thuis.

Onderweg worden ze aangevallen door een stel gemene mutanten en hun ruimtetuig is onherstelbaar verwoest. Jaga, de oudste Thundercat, die het ruimteschip bestuurt, offert zichzelf op om er zeker van te zijn dat het schip aankomt op de bestemming, Third Earth. De andere Thundercats - die zich van geen kwaad bewust zijn - liggen vredig te slapen in speciale tijdcapsules.

Eens aangekomen merken ze een merkwaardige verandering op, Lion-O, die dezelfde leeftijd had als de Thunderkittens; WileyKit & WileyKat, heeft in zijn tijdscapsule een warpveroudering gehad. Hij heeft zijn tienerjaren overgeslaan en is opeens volwassen! Hij neemt de leiding - zoals voorbestemd - bijgestaan door de Astrale Geest van Jaga (die waakt over de Thundercats), en gesterkt door zijn machtige wapen: het Zwaard van Omens (dat het Magische Oog van Thundera vasthoudt).

Ze bouwen Cat's Lair, hun hoofdkwartier, waar ze plannen beramen tegen de mutanten die hen gevolgd zijn en het Magische Oog van Thundera willen veroveren.

Helaas hebben de mutanten een nieuwe krachtige leider; Mumm-Ra, de Eeuwig-Levende Egyptische Mummie. Het is aan Lion-O en de rest van de Thundercats om de vrede op Third Earth te herstellen...

litterkwitter
"Ik hou van varkens. Honden kijken naar ons op, katten kijken op ons neer. Varkens behandelen ons als gelijken." - Winston Churchill