De Tijgertempel

Wat Pha Luang Ta Bua

tijgertempelIn 1999 vonden de inwoners van een klein dorpje van de provincie Kanchanaburi in Thailand in het bos twee gewonde tijgerbabies, waarvan de ouders gedood waren door stropers.

Niet wetend wat ermee aan te vangen, brachten ze hen naar de boeddhistische tempel Wat Pha Luang waar ze opgevangen en verzorgd werden door de monniken. De "Tijgertempel" zag het daglicht.

Sindsdien zijn talloze verweesde babytijgertjes naar de tempel gebracht en opgevoed door de monniken. De tijgers zijn getemd en gewend om alleen gekookt vlees te eten om te vermijden dat ze de smaak voor vers bloed zouden ontwikkelen.  

Ze worden behandeld als familieleden van de tempel.

Het is een plek die algemeen wordt beschouwd als beschermd gebied voor deze dieren en een centrum voor natuurbehoud. De tempel is open voor toeristen. De werknemers houden de tijgers onder controle en staan klaar om op te treden wanneer de tijgers onrustig worden. De bezoekers worden uitgenodigd om een gift achter te laten wanneer ze op de foto willen met de tijgers. Dit is de enige plek op de aardbol waar het mogelijk is om een tijger in vrijheid te aan te raken.

Geniet mee van deze schitterende foto's van de tijgertempel:

tijgertempel

tijgertempel

tijgertempel

tijgertempel

tijgertempel

tijgertempel

tijgertempel

tijgertempel

tijgertempel

tijgertempel

tijgertempel

tijgertempel

tijgertempel

tijgertempel
foto's © Okras, Nick Hubbard, MichaelJanich, Dmitri Markine - wikipedia (CC2.0 - CC3.0)
litterkwitter
"Ik hou van varkens. Honden kijken naar ons op, katten kijken op ons neer. Varkens behandelen ons als gelijken." - Winston Churchill