Episode 11: Toiletpapier

25 februari 2010

toilet papierOmdat ik nog steeds niet echt naar buiten mag en het vrouwtje constant in haar studeerkamer zit te werken, verveel ik me af en toe. Ik ga voor de deur van haar studeerkamer zitten en vraag haar me binnen te laten. Ze laat me binnen maar zegt niets: ze gaat door met werken alsof ik er niet ben. Dus ga ik op het boek liggen dat ze aan het bestuderen is. Wanneer ze notities maakt met een pen, probeer ik het begin van de lijnen die zij maakt te vangen. Vervolgens ga ik met de pennen spelen die in een klein potje staan. Dan, wanneer die er allemaal uit gehaald zijn en het vrouwtje voor haar computer gaat zitten, ga ik druk over de toetsen heen en weer lopen. Nog steeds geen aandacht. Ze zet me alleen op de grond. Daar staat een prullenbak vol met interessante dingen. Het kost me wat tijd en moeite, maar het resultaat is er dan ook naar: de hele vloer van de studeerkamer ligt nu vol met proppen en snippers papier, een bananenschil, enkele klokhuizen, een paar sinaasappelschillen, enkele afgekloven potloodstompjes en een leeg plastic waterflesje. Het vrouwtje ziet niets, ze werkt alleen maar. Plotseling hoor ik de printer ratelen. Deze printer is iets raadselachtigs wat ik al tijden probeer te doorgronden, dus ik spring op het bureau om te zien wat er gebeurt. Ze geven hem wit papier te eten en dan geeft hij dat papier terug met allemaal tekens erop! Ik bekijk hem van heel dichtbij en probeer het papier te pakken om te zien wat hij gaat doen als hij niet meer gevoerd wordt, maar het vrouwtje pakt me beet en zet me buiten de deur met een kreet van afschuw als ze de vloer van de studeerkamer ziet. Ze heeft ook totaal geen smaak. Wel een slecht humeur, trouwens. Ik ben niet meer welkom in haar kamer.

De deur van de badkamer staat open. Op een klein tafeltje staan een paar rollen toiletpapier. Ik neem er een van. Daarmee spelen dat geeft de ultieme bevrediging! Je kunt ze rollen, ze met je tanden en klauwen verscheuren in kleine stukjes, je kunt ze in de lucht werpen, want ze zijn heel licht, je kunt ze van de trap af laten rollen en dan in de hal gewoon doorgaan. Toen ik ermee klaar was, moe maar voldaan, lag de rol in de badkamer, op de overloop, de trap, in de hal, in de woonkamer, de keuken en de bijkeuken. Wat een heerlijk tijdverdrijf!

litterkwitter
"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana